NOVO

MI3jeee – ansambel za otroke

KDO SMO MI3jeee?

Mi trije (MI3jeee) smo Klaudija Jaketič (ki se kot samostojna izvajalka predstavlja tudi z imenom ClaudiZu), Robert Strmec in Darko Kočevar. Zbrali smo se oktobra meseca 2023 za nastop ob Pikini bralni znački v Knjižnici Črnomelj. Dogodek je obiskala Pika Nogavička iz Velenja. Zaigrali smo štiri pesmi, imeli smo se dobro, otroci in odrasli ravno tako, lepo smo zveneli in smo se odločili nadaljevati s tem, kar počnemo.

Klaudija poje, igra kitaro, tamburico in ustvarja glasbo na svoja besedila in uglasbuje pesmi Otona Župančiča. Trenutno nastaja projekt »ČREP – na tleh je lonček«, pesmi za otroke iz Mehurčkov z njenim pridihom glasbe.

Robi igra tamburico v skupini Vodomec od njenega začetka. Je multi instrumentalist, saj igra še bas kitaro, akustično kitaro, bobne…, je tonski tehnik in skrbi za naš zvok.

Darko, nekdaj učitelj, ljubiteljski glasbenik, režiser, avtor muzikalov in dram v katerih je prisotna njegova avtorska glasba. V preteklosti je igral kitaro v ansamblu za otroke Hop, Cefizelj in Sveže sadje. S prijatelji je izdal zgoščenko »Kam so vse igračke šle?«

Naš nastop traja 45 minut. V programu imamo avtorsko glasbo Klaudije Jaketič po besedilih otroških pesmi Otona Župančiča in glasbo Darka Kočevarja ter nekaj splošno znanih pesmi za otroke kot so Kekčeva pesem, Pika Nogavička, Škrat…

Nastop smo poimenovali »ČREP – na tleh je lonček« po znani Župančičevi pesmi. Nastop je interaktiven, saj so otroci aktivno vključeni v petje pesmi in spoznavanje literarne dediščine pesnika belokranjskega rodu.