Bistrica 2019

8. Strokovni tabor kamišibaj gledališča

Bistica pri Črnomlju, 28.6. – 30.6. 2019

Letošnji delovni tabor bo potekal pod vodstvom Igorja Likarja, programskega vodja rastočega projekta Slovenska pisateljska pot. Skupaj z njim bomo spoznavali, kako lahko bogato zapuščino slovenske besede prelevimo v kamišibaj zgodbe; kako lahko preko tega medija poslušalcu/gledalcu približamo slovensko literarno izročilo.

Predavatelj bo g. IGOR LIKAR, pesnik, scenarist, dramaturg in režiser.

Končal je magistrski študij s temo Poetika in estetika zvočne slike. V Društvu slovenskih pisateljev več kot desetletje in pol deluje (tudi) kot programski vodja rastočega projekta Slovenska pisateljska pot, ki je nastala po njegovi zamisli.

O projektu:

Slovenska pisateljska pot je rastoči trajnostni projekt Društva slovenskih pisateljev (DSP), ki oživlja bogato zapuščino slovenske besede in jo kot literarno dediščino nazorno povezuje v sodobno doživljajsko zgodbo o pisateljih na posameznih lokacijah poti, namenjenim obiskovanju, spoznavanju, učenju, predvsem pa uživanju literarnega izročila, vezanega na posamezno krajino. Ta celostni in v svetu edinstven projekt živega pisateljskega muzeja se v obliki točkovne pohodniške transverzale razteza po vseh slovenskih pokrajinah. Tako nastaja interpretativna mreža »literarnih pokrajin«.

Podrobno na: https://www.drustvo-dsp.si/slovenska-pisateljska-pot/