Pravljica pod čudežnim drevesom z muco Rozalindo

Danes zjutraj (22. 7. 2021) smo se tako kot vsak četrtek ponovno družili pod čudežnim  drevesom, ki raste na zelenici Knjižnice Črnomelj.

Rdeča nit našega druženja je bila kamišibaj pravljica o muci Rozalindi, ki govori o drugačnosti.  Predstavila sto jo Breda in Darko s kamišibajem.

V družini samih črnih mačk se rodi oranžna mačka, ki vse počne drugače kot njene sestrice in bratci. Družina je zgrožena in prepričana, da jim prinaša sramoto v hišo in rodbino. Rozalinda odide po svetu, zaslovi s svojim mačjim ansamblom in čez vrsto let potrka na vrata rodne hiše. Pripelje družino samih oranžnih mačk in ene črne, ki bi strašno rada živela pri dedku in babici v urejeni črni družini.

Konec v pravljici je srečen, muca Rozalinda ostane s svojimi rdečimi in črnimi muckami doma. Nič ni narobe, če smo med seboj različni, saj se le tako dopolnjujemo. Tako kot barve, ki najlepše zažarijo v mavrici.  O tem je pripovedovala tudi Darkova pesem, ki smo jo slišali med zgodbo in jo na koncu tudi skupaj zapeli. Po srečnem koncu pravljice je vsak otrok pobarval mačjo družino. 

Bilo je prijetno, ustvarjalno in lepo.