Festival 2021

6. mini festival kamišibaj gledališča v Beli krajini

V tretje gre rado – zgodbe med sliko in besedo bodo še dolgo odmevale

V soboto, 3. julija  2021, se je v Črnomlju odvijal 6. mini festival KAMIŠIBAJ gledališča v Beli krajini!

Hoteli smo ga izpeljati že marca 2020, nato oktobra 2020, pa nam zaradi razmer korona virusa ni uspelo.

Festival smo organizirali: Knjižnica Črnomelj, KUD Zlata skledica Črnomelj in JSKD OI Črnomelj, v sodelovanju z društvom Kamišibaj Slovenija in ob podpori Občine Črnomelj.

Pripravili smo tri dogodke.

Na sobotni matineji, ki je potekala na zelenici pred Knjižnico Črnomelj, so se predstavili odrasli kamišibajkarji in  učenci iz OŠ Mirana Jarca Črnomelj, iz OŠ Loka Črnomelj in udeleženci delavnice Moj prvi kamišibaj.

Ob 17.00 uri smo se preselili na čudovito lokacijo ob Lahinji, kje je v družbi zelenih dreves in račk potekal program za družine. Slišali in videli smo sedem odličnih zgodb v izvedbi najboljših slovenskih izvajalcev kamišibaja.

Zaključili smo ob 19.00 uri, v Cerkvici Svetega Duha v Črnomlju. V programu za odrasle so nas aktualne zgodbe, ki opozarjajo na razmere v današnji družbi, spomnile na to, kakšno moč imajo zgodbe: da nas delajo boljše in da smo drug do drugega ljudje.

Z veseljem vam sporočamo, da bo naslednji dve leti (2022 in 2023) mesto Črnomelj gostitelj nacionalnega festivala. Ta se je v devetih letih selil iz Pirana v Štanjel, lansko leto in letošnje leto se je in bo dogajal v Velenju ter naslednji dve leti v Črnomlju. V letu 2022 bomo tako praznovali 10 let kamišibaja na Slovenskem in to ravno v Beli krajini! Organizatorji se veselimo vseh izzivov in si želimo, da bi Črnomelj ostal kamišibaju in dobrim zgodbam naklonjeno mesto.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim kamišibajkarjem za odlične predstave, Karmen za odlično vodenje, tehnični podpori in ozvočevalcu Robiju, Anji za lep nagovor in vsem obiskovalcem, ki ste si vzeli čas in prisluhnili našim zgodbam. Brez vas festival ne bi uspel tako kot je!